Zonder ijs is het geen zomer

Raket ijsje
Raket ijsje

De speeltuin heeft voor de komende zomervakantie allerlei nieuwe ijsjes in de aanbieding. Wil je onder het spelen een ijsje eten? Dat is mogelijk. Tegen een gereduceerd tarief is ijs te verkrijgen bij de keet. Pas op met het afval. Gooi dit op tijd in de afvalbak. Zo hebben de wespen geen kans om mee te kunnen eten van het ijs.


Een raketijsje
Raket is de naam van een hand- of impulsijsje. Het dankt zijn naam aan zijn raketvorm. Het bestaat uit drie smaken waterijs, die alle drie een andere kleur hebben. Meestal is de bovenste laag roze-rood (frambozen- of aardbeiensmaak), de middelste oranje (sinaasappel) en de onderste geel (ananas, citroen of peer). Tijdens grote internationale voetbaltoernooien zijn raketijsjes in de kleuren van nationale vlaggen in de supermarkt te vinden.

De eerste raketijsjes werden door Ola in 1962 op de markt gebracht. De smaken van deze oervariant zijn framboos, sinaasappel en ananas. De vorm en naam van het ijsje hebben alles te maken met de opkomst van de ruimtevaart in die tijd.