Zandfilter gerepareerd

Cristal-flo zandfilter
Cristal-flo zandfilter

Afgelopen week raakte helaas de zandfilter defect waarmee het water van de badjes wordt gefilterd.
Gelukkig kon Jan Smeets het herstellen door een nieuwe zandfilter te plaatsen.
Hij werkt hij weer perfect en het water wordt weer gefilterd zoals het hoort. Helder en schoon zwemwater.


De Cristal-Flo filters zijn zandfilters met hoog rendement in modellen met een diameter van 17″, 20″, 24″ en 30″ met zijwaartse klep
en zijn zodoende geschikt voor grote en kleine zwembaden. Het is een optimale combinatie van rendabiliteit, prestaties, lange
levensduur en onderhoudsgemak. De corrosiebestendige tank, die uit één stuk bestaat, is van extra dik thermoplastisch materiaal en garandeert een lange levensduur. Een corrosiebestendige 6-wegklep is inbegrepen. Verder zijn ze voorzien van een gemakkelijke tankafvoer voor het winterklaar maken en hebben ze een continu ontluchtingssysteem. ClearPro Technologie: De nr. 1 op het gebied van zandfilters ter wereld is nu in staat om zwembadwater te filteren zoals nooit voorheen! De innovatie omvat een gepatenteerd onderdeel binnen in de filter: een poreuze buis, voldoende doorlaatbaar opdat het water zonder drukverlies er doorheen kan, maar toch in staat om een doeltreffende barrière te vormen tegen de kleinste deeltjes, zoals stof, algen of stuifmeel. Resultaat: water dat zo helder is dat geen enkele zandfilter zonder ClearPro Technology® dit kan realiseren. Tegelijk blijft het onderhoud van de filter heel eenvoudig, aangezien er minder onderhoud voor nodig is dan voor cartridge of D.E. filters.

Eigenschappen:

  • Voorzien van ClearPro Technologie, een gepatenteerde technologie van Pentair die een zeer fijn niveau van filtering bereikt die ongeveer 4 keer beter is dan bij een conventionele zandfilter (ongeveer 10 micron tegen 40micron).
  • Klep kan gemakkelijk worden gemonteerd, geen bouten of schroefdraad nodig.
  • UV gestabiliseerde plastic tank.
  • RVS klemband uit één stuk.
  • 6 “Snap-Lock”-verdeelarmen voor gemakkelijk en kostenbesparend onderhoud.
  • Grote filteropening en aftapplug. De grote afsluitdop kan manueel vastgezet worden, wat de reiniging en het seizoensonderhoud vereenvoudigt.
  • Berekend voor een gebruik tot maximaal 3,5 bar (SM-760 = 2,7 bar).
  • Maximale watertemperatuur is 35°C.